Colectoare solare fără efervescență/ fără fierbere

Posted By: Climaterm Climaterm In: Noutăți On: Comentariu: 0 favorite Hit: 3038

Colectoare solare fără efervescență/ fără

Din data de 1 august, 2016 Compania "Viessmann" a început a livra colectoare solare de tip nou - Vitosol 100-FM si Vitosol 200-FM patentate cu acoperire extrem de sigură ce se oprește automat la o temperature anumită (numită “termohrom”). Vestea bună este că aceste colectoare noi, unice prin tehnologia folosită, sunt la același preț ca și panourile solare convenționale comercializate anterior. Atenție! Colectoare cu o tehnologie atât de avansată sunt produse doar de firma Viessmann. Avantaje și caracteristici ale Colectoarelor solare fără efervescență:

• Temperatura de oprire a colectoarelor de tip Vitosol 100/200-FM este de numai 145 ° . Atunci când se ajunge la nivelul de presiune specificat în instrucțiuni, în circuitul solar nu se mai generează abur antigel, colectoarele acum "nu ajung să mai fiarbă".

• Temperatură de stagnare redusă protejează componentele sistemului, astfel încât descompunerea activă a antigelul începe la temperaturi de la ~ 160 ° C. Astfel încât, durabilitatea colectoarelor solare plane de tip Vitosol 100-FM cu un nou sistem patentat de oprire la o temperatură anumită și cu acoperire foarte selectivă ThermProtect, va fi mult mai mare.

• La temperaturi> 75 ° C, noul înveliș selectiv ThermProtect își modifică structura de cristal și începe să radieze căldură. Prin urmare, un nou proces de comutare de acoperire are loc de un număr infinit de ori, prin analogie, de exemplu, cum are loc la ceară - schimbarea din faza de la solid la lichid.

• Creșterea nivelului de radiație emanate de noile colectoare de căldură la temperaturi > 75 ° C, la finalul încălzirii, este avantajoasă, deoarece în circuitul său are loc un proces similar cu procesul de modulare a arzătorului cazanului, adică se întârzie momentul în care colectoarul intră în stare de repaus.

• Într-o anumită presiune crescută în circuitul colectorului, acum fierberea antigelul nu se mai produce, astfel încât nu mai au loc schimbări bruște de presiune. Chiar și la presiune, la creșterea volumului, dar și la un nivel de vaporizarea scăzută la temperatura de 145 ° C, presiunea va de multe ori mai mică, deoarece temperatura de stagnare este mult mai mic. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că dimensiunile rezervorul pot fi reduse.

Comentarii

Păresește comentariul

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December